11 november 2021

Andreas Löfkvist berättar om hans upplevelse från elitturneringen SEF-Trophy

Bild på Andreas som är HD

SEF-Trophy är en elitturnering för 32 stycken inbjudna P15-akademier runt om i Sverige. I årets upplaga deltog bland annat samtliga akademier från de 16 allsvenska klubbarna.
Turneringen som normalt sett äger rum under Gothia Cup i Göteborg, har under detta och förra året arrangerats av IFK Norrköping tillsammans med Svensk Elitfotboll i Norrköping under höstlovet.

Sammanfattning av veckan:

Samtliga 30 domare från hela Sverige som var uttagna till turneringen, samlades på måndagsmorgonen i Norrköping för presentation och genomgång av tänkt planering för veckan tillsammans med instruktörerna på plats. Samtliga domare på plats var unga och med hög potential.

Ju längre veckan gick desto fler matcher dömde vi, blandat mellan både HD och AD-uppdrag och efter varje match fick hela teamet en gedigen och bra genomgång av någon av de instruktörerna som varit och kollat.

Under torsdagen och fredagen var det dags för slutspel och man märkte verkligen hur matcherna verkligen tätnade till och fotbollen bara blev bättre och bättre ju längre turneringen gick.

På fredageftermiddagen blev jag uttagen att blåsa igång turneringens sista match, A-finalen mellan BP-IFK Göteborg inne på PlatinumCars-arena i Norrköping.
En enormt bra och jämn fotbollsmatch, där BP drog det längsta strået efter straffläggning lagen emellan.

En lärorik och otroligt givande vecka, där man skapat många nya vänner och kollegor men också fyllt på sin ”ryggsäck” med nya erfarenheter och tips inför framtiden.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.  Läs mer om cookies här